Aventurijn en ROC Nijmegen slaan handen ineen

30 januari 2023

Voor de leerlingen van Aventurijn is de Entreeopleiding bij ROC Nijmegen een uitstekende stap richting het beroepsonderwijs. Omdat wij iedere jongere de kans willen geven om verder te leren gaan Aventurijn en ROC Nijmegen een samenwerkingsverband aan. Op dinsdag 24 januari werd deze samenwerking gevierd tijdens een aftrap in Het Café van ROC Nijmegen.

Samenwerken voor meer kansengelijkheid

Door bij elkaar in de keuken te kijken, leren we van elkaar. Samen willen we er voor zorgen dat de overgang van Aventurijn naar de entreeopleiding bij ROC Nijmegen goed op elkaar aansluit. Ook kunnen we door de samenwerking meer persoonlijke begeleiding bieden aan leerlingen van Aventurijn die dit nodig hebben. Zo kunnen we ook voor hen een passende leerroute verzorgen.

Bij deze samenwerking staat het belang van de leerling voorop. Hierdoor krijgt iedere jongere de kans om verder te leren. Zo zorgen we samen voor kansengelijkheid in onze regio.

Springplank naar het mbo
Onze entreeopleiding is een springplank naar het mbo voor jongeren vanaf 16 jaar die nog geen diploma hebben. Jongeren maken hier kennis met het beroepsonderwijs op het mbo. Slagen voor de entreeopleiding betekent dat je daarna een mbo-opleiding op niveau 2 kunt volgen, of gaat werken.

Meer informatie
Heb je vragen over deze samenwerking of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met Stephan Haukes, directeur Aventurijn (stephan.haukes@aventurijnnijmegen.nl) of Inge van Oorsouw, teamleider Entree-opleidingen (i.vanoorsouw@roc-nijmegen.nl).

 Nieuwsarchief