Praktijkgericht

Ons onderwijs is sterk praktijkgericht. Leerlingen volgen praktijklessen in uitdagende werkplaatsen en doen leerwerkervaring op bij échte bedrijven in onze school. We hebben onder meer een leerwerkwinkel, een cateraar en een drukkerij in huis. Per fase doorlopen jongeren een arbeidstrainingsprogramma op maat.
 

Wie er klaar voor is, gaat extern op stage. Via het traject Top Tour ontdekken leerlingen allerlei branches waarin ze aan het werk kunnen. Zo geven we jongeren de juiste werknemersvaardigheden mee voor een baan, of een praktische vervolgopleiding.
 

Onze stagecoördinatoren organiseren elk schooljaar workshops over beroepsoriëntatie, vrijetijdsbesteding, talentontwikkeling en ‘meedoen’ in de samenleving. Leerlingen uit allerlei fases en leerjaren doen hieraan mee en zij leren ook veel van elkaar.
 

Vanuit de leerwerkwinkel bieden we ook vakoverstijgende modules aan: van elektronica/elektriciteit tot websites bouwen, programmeren en installeren tot muziek en creatieve producten maken voor de winkel.

 


Aventurijn

Hatertseweg 400
6533 GV Nijmegen
Tel: 088 - 779 59 20

Mail: aventurijn@aloysiusstichting.nl