Onderwijs in Units

Leerlingen op Aventurijn zijn verdeeld in zes Units waar ze op de begeleiding van ten minste vijf coaches kunnen rekenen. Een van de coaches is vast aanspreekpunt voor de leerlingen en biedt nabijheid, structuur en wijst de richting aan. De leerling en de coach bepalen samen de wekelijkse planning en houden het overzicht. De leerling zal met hulp, naast de verplichte vakken, een keuze maken in het onderwijsaanbod van Aventurijn wat bestaat uit workshops, excursies, gastlessen, cursussen etc.

 

Vakken

Net als op een reguliere school voor voortgezet onderwijs volgen leerlingen vakken zoals; Nederlands, Engels, wiskunde, Mens & Natuur en Mens & Maatschappij, rekenen, LOB, Economie, Nask-1, Dienstverlening en Producten, Sport en bewegen, VCA, MBO1 Horeca voeding en voedingsindustrie, MBO1 Logistiek, MBO1 Plant dier groene leefomgeving, MBO1 Dienstverlening, MBO1 Techniek metaal electro installatie, MBO1 Verkoop retail.

 

Hiernaast hebben we nog praktijkvakken zoals; Groen en Dier, Kunst en Cultuur, Lifeskills, Consumptieve technieken en Sport en Bewegen en lopen onze leerlingen ook praktijkervaring op tijdens hun stage.

 

Verder hebben we een heel scala aan keuzevakken zoals; geüniformeerde diensten, marketing, ondernemen, haarverzorging, uiterlijke verzorging, dier, fotografie, robotica, sport (Professional Assistent), fietstechniek, lassen, evenementen, EHBO, schilderen, tekenen, illustreren, muziek, mode en design, recycling, creatief, seksuele voorlichting, welzijn kind en jongere, de winkel, etaleren, interieurontwerp, electrische voertuigen en duurzame energie.

 

Naast al deze vakken is het team van Aventurijn zeer actief bezig met het organiseren van workshop, excursies en gastlessen op allerlei vlakken.